En tysk som för närvarande vistas i Kina har till en tidning i sin hemort sänt matsedeln vid en middag, till vilken han var inbjuden av en förnäm kines. Den ser ut så här:
- Te. Mandelmjölk.
- Skinka, stekta änder, ostron, krabbor, saltad fläsksvål, pickles
- Soppa på svalbon med ägg och skinka
- Frikassé på hönsstrupar
- Hajfen-ragout
- Fasanrullader
- Andtunga med späda bambuplantor och skinka
- Fyllda krabbor
- Hammelpastej
- Insaltad and med steksås
- Kokt sjötång från Hangzhou med svamp
- Hammelstek med söt sås
- Unga vattensnäckor från provinsen Anhui
- Vermiceller från Schantung med skinka
- Rimmad rökt skinka, kokt i honung
- Ung stör från Vingpo med söt sås och ris, saltgurkor från Manchuriet, meloner och jäst ingefära
- Kräm av Hunghoo-frukt (liknande kvittenkärnor)
- Svart te samchau (den kinesiska nationaldrycken av ris, stark och angenäm), champagne, te, vatten