En kinesisk matsedel ~ 1880

En tysk som för närvarande vistas i Kina har till en tidning i sin hemort sänt matsedeln vid en middag, till vilken han var inbjuden av en förnäm kines. Den ser ut så här:

  • Te. Mandelmjölk.
  • Skinka, stekta änder, ostron, krabbor, saltad fläsksvål, pickles
  • Soppa på svalbon med ägg och skinka
  • Frikassé på hönsstrupar
  • Hajfen-ragout
  • Fasanrullader
  • Andtunga med späda bambuplantor och skinka
  • Fyllda krabbor
  • Hammelpastej
  • Insaltad and med steksås
  • Kokt sjötång från Hangzhou med svamp
  • Hammelstek med söt sås
  • Unga vattensnäckor från provinsen Anhui
  • Vermiceller från Schantung med skinka
  • Rimmad rökt skinka, kokt i honung
  • Ung stör från Vingpo med söt sås och ris, saltgurkor från Manchuriet, meloner och jäst ingefära
  • Kräm av Hunghoo-frukt (liknande kvittenkärnor)
  • Svart te samchau (den kinesiska nationaldrycken av ris, stark och angenäm), champagne, te, vatten

Lämna ett svar

error: Content is protected !!