Förstörelsekriget mot småfåglarna ~ 1896

Den tyska förening, vars strävanden går ut på att bekämpa massmordet på de bevingade skogsinvånarna, har offentliggjort en del statistiska uppgifter, av vilka bör anföras några stycken. Till en enda handlande i London anlände nyligen 400.000 kolibris, 6.000 paradisfåglar och 360.000 ostindiska fåglar av olika arter.

En annan affärsman i samma stad erhöll i en enda sändning 32.000 kolibris, 80.000 vattenfåglar och 800.000 par papegojor. I en auktionslokal i London såldes på samma sätt under fyra månader 404.465 västindiska och brasilianska samt 356.389 ostindiska fåglar, förutom tusentals fasaner och paradisfåglar. Och på detta sätt skulle uppräknandet kunna fortsätta nästan i det oändliga.

Fåglarna är också alldeles som utdöda i de trakter i Afrika där jakten bedrivits som mest. I Japan anropar pressen regeringen om skydd för fåglarna. “Japan Weekly Mail” klagar över att europeiskorna till sin klädsel fordrar Japans nyttiga och vackra fåglar. “Om de vill pryda sig med dessa, så är det inte endast en svår oförrätt gentemot våra skogar och fält, utan det är också rent utav ett hån mot deras europeiska civilisation.”

I departementet kring Rhônemynningen har det ställts upp ett slags mekaniska inrättningar längs kusten, bildade av trådar som står i förbindelse med elektriska batterier. När svalorna sätter sig ner på trådarna uttröttade efter att ha flugit över havet på sin färd från Afrika, faller de döda till marken och de små liken sänds i väldiga korgar till modisterna i Paris.

Lämna ett svar

error: Content is protected !!