En strid på havsbottnen ~ 1906

En ohygglig tvekamp utkämpades nyligen mellan två dykare, som var sysselsatta med uppförandet av en vågbrytare utanför en engelsk hamn.

De stod och arbetade sida vid sida under vattnet, då den ene av dykarna utan vidare kastade sig över den andre, som vid det oväntade angreppet föll omkull på havsbottnen. De tumlade häftigt om varandra, så att till sist både luftslangar och signallinor snodde in sig i varandra. Hur mycket den överfallne dykaren än ansträngde sig, var det honom omöjligt att få övertaget – hans motståndare tycktes besitta övermänskliga krafter. Slutligen försökte han med list. Han lät sig falla baklänges och låtsades vara medvetslös.

Den andre upphörde med angreppen, men drog sin kniv för att skära av motståndarens luftslang. Den av skräck nästan lamslagne dykaren for ögonblickligen upp och grep sin fiende om strupen, och då det måste bli ett slut på det hemska uppträdet, gav han angriparen en spark i underlivet, så att denne alldeles miste andan. Så drog han i signalsnöret, fattade sin motståndare om livet och båda blev upphalade.

Då dykaren vaknade från sin medvetslöshet, fick man klart för sig varför han överfallit sin kamrat – han hade plötsligen blivit vansinnig.

Lämna ett svar

error: Content is protected !!