”En tidning till kaffet” nr. 15 med Markus Bergström

Sydsvenska Dagbladet Snällposten 10/7 1933

Lite av ett högtidligt avsnitt för mig. Jag läser ur Sydsvenskan från 1933, eller som byggarbetarna kallade den när de byggde vårt hus, isolering. Jo det är sant en riktig tidskapsel till avsnitt. Tänk senast tidningen såg dagsljuset var en varm sommardag 1933 när några svettiga byggare läste det senaste och sen tryckte in den runt fönsterramen.

Avsnittet handlade om lite allt möjligt världen runt. En engelsman som blivit förbannad av egyptiska gudar och en luring i en källare. Jag läste som jag brukar efter cirka halva avsnittet ur ”Memoirer från Algier” från 1838 vid den tidpunkten i historien när Algeriet var en koloni till Frankrike. Kan bli lite hackig uppläsning ibland och det ber jag om ursäkt för, men det blir lite svårt språk ibland och jag vill gärna läsa avista så mycket det går. Oavsett så börjar han så sakteliga närma sig Algeriet men inte utan att märka saker på vägen.

Jag önskar god lyssning!

Lämna ett svar

error: Content is protected !!