Om synålars vandring i människokroppen ~ 1884

Om synålars vandring i människokroppen har åtskilliga berättelser förekommit i tidningarna. Rörande ännu märkligare saker i samma väg berättar en meddelare från västmanlandsbygden till Östgöta-Kuriren:

En hemmansägare, Jan Danielsson i Håskesta, Säby socken, hade under flera år varit sängliggande till följd av värk i lår och ben.

Förra vintern fick han på magen en stor knöl, som bulnade och slutligen öppnade sig själv. Vid närmare efterseende befanns densamma innehålla ett grovt fiskben av en gaffelklos storlek.

Kort därefter uppstod en ny knöl i närheten av den förra. Även den övergick till bulnad och därutur framkom ett porslinsstycke, en del av en grepe till en tekopp.

Och slutligen kom en tredje knöl av ungefär samma storlek som de förra, men vad den innehöll fick man tyvärr inte reda på, för den 74-årige mannen avled innan den blev färdig att öppnas.

Antagligt är dock att mannens död inte härledde sig från bulnaderna. Vad som emellertid är utom tvivel är det, att de nämnda föremålen en gång i tiden blivit svalda och sedermera på detta sätt banat sig väg ut ur kroppen.

Lämna ett svar

error: Content is protected !!