Revolverdrama i Eskilstuna ~ 1906

Det hände i lördags afton. En typograf E. Löwén hos tidningen Folket i Eskilstuna hade på sitt rum vid kyrkogatan ett sammanträffande med en flicka Anna Hansson, som arbetar på Fristadskällaren.

Typografen var vid tillfället inte riktigt nykter. Något gnabb mellan de två ägde rum och han höjde en revolver mot henne – endast på skämt, försäkrar han – vilken hon försökte ta ifrån honom. Revolvern brann av och hon fick ett skott i kinden. Därefter avlossade mannen ett skott mot sig själv.

Värdinnan, som låg i ett rum bredvid, drevs upp av smällarna och frågade, hur i all världen det stod till. Hon såg mannen sitta blodig på golvet och intill honom stod kvinnan, lika blodig, smekte honom och frågade om han var död samt undrade varför han skjutit sig. Av hans svar framgick att då han sett att den unga kvinnan svimmat hade han trott att hon var död och i fruktan och förtvivlan skjutit sig själv.

De två var tvungna att till fots bege sig till doktor Pallin. Därefter återvände de och bereddes viloplatser för natten samt stannade på gården till middagstid, då de skjutsades till lasarettet.

Båda hade kulorna kvar i huvudet, hans liggande djupt inne bakom ögat, hennes lika djupt i käkhålan. Han är omkring 24 år, hon omkring 20 år.

Lämna ett svar

error: Content is protected !!