Varthän ett skämt kan leda ~ 1888

Från London skriver: En ung dam, som bodde med sina föräldrar på Prince’s gata, besökte för några veckor sedan en väninna på Dover street. På hemvägen märkte hon att en man förföljde henne. Hon steg upp i en droska och befallde kusken att köra till hennes bostad.

Då hon steg ur stannade en annan droska utanför porten och samme man hoppade ur vagnen, sprang fram till flickan och viskade i hennes öra: “Detta är er första varning: Jag är Jack uppskäraren.” Den dödsskrämda flickan hann knappt sätta portklockan i rörelse förrän hon svimmade av.

Hennes far anmälde genast saken hos polisen, på vars inrådan flickan ofta visade sig ute tillsammans med en detektiv, men den hemlighetsfulle främlingen visade sig aldrig.

Den unga flickan hade nästan glömt hela saken, då hon för kort tid sedan inbjöds till en bal i Aldershot. Då hon i påklädningsrummet skulle ta på sin päls fann hon till sin fasa däri en papperslapp fastsatt med en knappnål med orden: “Detta är den andra och sista varningen: Jag är Jack uppskäraren.”

Den unga damen fick ett hysteriskt anfall, blev sinnessjuk och har nu förts till ett dårhus. Ogärningsmannen är ännu oupptäckt.

Lämna ett svar

error: Content is protected !!