De förstklassiga hotellen i Skandinaviens större städer ~ 1893

För den som reser mycket är det en känd sak att våra första klassens hotell i Skandinavien är de billigaste och mest komfortabla snart sagt i hela världen.

Under den kalla årstiden är de svenska hotellen de bästa av alla, på grund av de utmärkta kakelugnarna och dubbelfönstren. Svenska kakelugnarna lämnar, som vi vet, en behaglig och ihållande värme nästan hela dygnet om, då däremot järnkaminerna som begagnas i Norge och Danmark väl lämnar en intensiv värme medan eldningen pågår, men svalnar nästan lika hastigt som eldningen upphör.

Matordningen inom de olika hotellen är olika, men köket är i de allra flesta fall det bästa som kan presteras, och serveringen är utmärkt.

Grand Hôtel i Christiania och Cramers Hôtel i Malmö är särskilt kända för sina utmärkt goda, fastän billiga middagar.

Hotellens centrala lägen utgör även en ganska viktig faktor.

”Grand Hôtel” och ”Hôtel Rydberg” är de centralaste hotellen i Stockholm, ”Grand Hôtel” i Christiania, Hôtel ”d’Angleterre” och Hôtel ”Kongen af Danmark” i Köpenhamn, hotellen ”Cramer” och ”Horn” i Malmö, Stadshotellet i Karlskrona inte att förglömma samt Haglunds hotell och Hôtel Christiania i Göteborg.

Såväl värdarna som portiererna talar alla moderna språk. Uppassningen är utan undantag oklanderlig. Man blir överallt artigt bemött och behöver aldrig frukta att i de skandinaviska hotellen bli bestulen.

Lämna ett svar

error: Content is protected !!