En gräslig mordhistoria ~ 1883

En gräslig mordhistoria berättas från södra Ryssland. Från Odessa skrives nämligen den 13:de i denna månad: Såsom kännetecknande för det närvarande tröstlösa tillståndet i Ryssland må följande fasaväckande redogörelse meddelas.

Åtta bondflickor, som arbetade i en sockerfabrik i Tshetschelvizk skulle för några dagar sedan en afton bege sig till sitt hem. Som vägen var lång och det var sent på aftonen beslöt de att tillbringa natten ute på fältet.

Var och en av dem bar på sig cirka 20 rubel, men eftersom de fruktade att de möjligen kunde bli överfallna av rövare lämnade de penningarna åt en enda, som de för bättre säkerhets skull gömde i en i närheten befintlig hölada.

De sju flickorna hade knappt hunnit lägga sig förrän tre manspersoner infann sig och uppmanade dem att genast överlämna sina penningar. De stackars flickorna bedyrade att de inte hade några penningar, men blev dock alla misshandlade, skändade och slutligen mördade. Den som låg gömd i höladan åhörde med förfäran allt det som tilldrog sig.

Slutligen föreslog en av banditerna att man skulle kasta de sju döda kropparna i ladan och bränna upp dem. En annan gjorde dock invändningar mot detta förslag därför att elden skulle synas på långt håll och ge anledning till att illgärningen upptäcktes.

De tre mördarna avlägsnade sig utan att ha erhållit några penningar, men den så underbart räddade flickan hade på rösterna märkt att de var arbetare vid samma fabrik som hon själv och hennes mördade kamrater. Hon omtalade förloppet för bönderna i en närbelägen by och med deras hjälp lyckades man att redan samma natt gripa brottslingarna och överlämna dem i rättvisans händer.

Lämna ett svar

error: Content is protected !!