En stad i rövarhänder ~ 1906

I Pittsburgh i Pennsylvania råder skräck och fasa, ty staden har under de gångna veckorna terroriserats av ett band skurkar, som begått de brutalaste mord och allehanda gräsligheter.

Bland de mördade uppräknas flera ansedda affärsmän, några italienare, negrer m.fl. Talrika personer har överfallits på gatorna och utplundrats. 19-åriga mrs Jean Mitchell har hittats – korsfäst i sitt hem. Hon torde dock bli vid liv.

Polisen har, trots förstärkt, stått alldeles hjälplös mot förbrytelserna. Det har varit förenat med livsfara att efter mörkrets inbrott röra sig på gatorna. Flera av överfallen har begåtts mitt på ljusa dagen och i trafikerade distrikt. Många korporationer har hos mayorn anhållit om effektivare polisskydd. Alla går nu beväpnade.

Massor av folk har fängslats, misstänkta för brotten, men dessa har inte avtagit. Tidningarna utlovar 1000 dollar i belöning åt den som griper mördarna.

Även i omnejden, Allegheny, South Sharon, Greene County, Beavea Falls, Monongahela, New Brighton, Mc Keesport, Wellburd m.fl. platser har tallösa mord och rån ägt rum. Pittsburgh utgör dock medelpunkten. På några platser använder man blodhundar att förfölja brottslingarna.

Lämna ett svar

error: Content is protected !!