”En tidning till kaffet” nr. 10 med Markus Bergström

Ystads Allehanda 3/12 1913

I detta avsnitt!

Jag tar upp saker som hände 1913, bl.a. att Karl Staaff (bilden) var vår statsminister. Det blev en del olyckor och olösta fall i detta avsnittet, inte mycket jag kunde göra åt det. Men även att Ryssland tabbar sig, en ny juvel har upptäckts och att världens störste slösare är död! Mark Levengood tittar förbi och berättar om piroger. Vi gör även en liten utflykt till ön Dominica för för att observera bubbelvatten. Allt detta i säsongens sista avsnitt.

Jag ser fram emot säsong 2 där jag kommer börja läsa ett par kapitel per avsnitt, ur en bok som heter ”Memoire från Algier” eller ”En tysk students dagbok under fransysk tjenst” av Herman H. Boken är ifrån 1838, alltså för 185 år sedan. Det kommer bli ett intressant inslag i podden.

Mycket nöje!

Kontakta mig gärna och säg ett par sanningens ord – marknus@gmail.com

Lämna ett svar

error: Content is protected !!