En vattuman ~ 1892

Bums i kanalen hoppade i lördags vid 9-tiden på eftermiddagen en verkstadsarbetare, som något ”dragen” kom raglande längs kanalbanken i närheten av Borenshult.

Vid en av de många överhalningar karlen gjorde, råkade han nämligen tappa sin mössa i kanalen, och för att uppfiska densamma begav sig karlen, som sagt, huvudstupa mitt ut i det våta elementet. Sedan han väl kommit i glömde han emellertid bort ändamålet med sitt frivilliga kallbad och simmade under livligt frustande, erinrande om en mindre flodhästs, över till andra stranden. Här passade en vänlig själ på och sökte uppdra ”vattumannen” på det torra, men det höll på att sluta illa för den räddande, enär den ”nödställde” helt enkelt protesterade mot uppdragningen samt spjärnade emot med sådan våldsamhet att jämväl den tilltänkte räddaren ramlade i kanalen varur han dock genast ånyo kravlade sig upp.

Härefter vände ”vattumannen” om och simmade tillbaka över kanalen mot andra stranden. Kommen halvvägs, föreföll det emellertid de på stranden talrikt församlade åskådarna av detta uppträde som om den simmande blivit trött, ty han sjönk plötsligt under vattnet, dock endast för att om en kort stund ånyo dyka upp närmare stranden. Efter att ha upprepat samma dykningsprocedur ännu ett par gånger nådde ”vattumannen” äntligen stranden samt lyckades praktisera sig upp på ”terra firma”, varefter han lungvåt och slokörad lommade hemåt.

Lämna ett svar

error: Content is protected !!