Ett ohyggligt mord ~ 1904

Ett mord i Paris, sensationellt genom den djuriska brutalitet varmed det utförts, sysselsätter nu parisarnas uppmärksamhet.

Den mördade, en äldre kvinna, bebodde en något avlägset liggande paviljong, belägen vid en av Goutbevoies stora, mycket besökta avenyer. Hon hyrde ut rum men var i allmänhet ensam hemma om dagarna eftersom hon på grund av kroppslig svaghet hade svårt att röra sig.

Tre skurkar – en ung 18-årig flicka, hennes broder Caurier och dennes vän – som kände till förhållandena, gick mitt på dagen in i huset, slog ett rep om den gamlas hals och kvävde henne för att sedan ta hennes tillhörigheter.

“Vi möttes på det avtalade stället”, löd Gautiers bekännelse inför domstolen; “Min syster var med. Jag skulle passa på medan min syster och vän gjorde kuppen. Men eftersom fru Gaudin kände till min syster klädde hon ut sig till karl, anlade lösskägg och satte på sig en karlhatt. Sedan detta var gjort köpte vi en flaska lim för att klistra papper på fönstren och sålunda göra mindre buller.”

Den 18-åriga flickan gick in till fru Gaudin med vännen Thierry. Denne frågade om där fanns något rum att hyra och utan att invänta hennes svar rusade han på henne.

“Jag stängde dörren för att hennes skrik inte skulle höras. Thierry bad mig hämta ett rep, varpå kläder hängde. Jag klippte av det och gav honom det. Han slog det genast om fru Gaudins hals och drog till av alla krafter. Hon sprattlade lite, men sedan var hon död. Thierry sparkade liket under ett bord, tog av sin bruna ylletröja, kastade den på elden och satte på sig en jaktrock som hängde i skåpet. Vi undersökte alla möblerna. I en kjortelficka fann vi 23 francs och i en strumpa en packe obligationer. Thierry behöll 22 francs och gav mig resten. Han lovade att dela med oss när han fått sålt obligationerna. Min bror blev ursinnig men jag försökte lugna honom.”

Sedan det snygga sällskapet druckit vin på åtskilliga krogar begav de sig till poliskommissarien och anmälde det skedda.

I följd härav blev även mördarna arresterade. Thierry arresterades först och försökte neka, men förrådde sig då man frågade efter obligationerna. Man fann dem under hans kläder.

Till och med poliskommissarien ville till en början inte tro den historia som berättades av den 18-åriga vackra flickan.

Lämna ett svar

error: Content is protected !!