Makarna sökte döden gemensamt ~ 1904

Metalltryckaren F. F. Eriksson och hans maka, boende på Kungsholmen, har tagit sig av daga med gift.

Vid 7-tiden i fredags på morgonen hade makarna som vanligt väckt sin 17-årige son, som skulle gå på sitt arbete. Ynglingen hade emellertid somnat, och då han vid 8-tiden vaknade låg föräldrarna livlösa i sängen. Bredvid på bordet stod ett nästan urdrucket glas.

Makarna var omkring 40 år gamla samt gifta sedan många år. Förhållandet dem emellan hade alltid varit det bästa, och mannen, som var anställd vid Aktiebolaget De förenade konstgjuterierna, var omtyckt av både förmän och kamrater.

Man har nu konstaterat att metalltryckaren Eriksson dödat hustrun och sig själv medels cyankalium. I en annotationsbok har E. skrivit att hans falskhet och oärlighet orsakat dådet. De senaste 5 à 6 åren har han enligt anteckningen varit dödsdömd, men livet har varit honom kärt och han har därför tillgripit både lovliga och olovliga utvägar för att uppehålla sig, bekänner han.

Hans hustru har ofta under tårar bett honom tala om vad som gjort honom så tryckt och bekymrad, men därtill har han inte kunnat förmås.

Det upplyses att mannen förskingrat från en förening hos vilken han varit förtroendeman.

Lämna ett svar

error: Content is protected !!