Levande reklamer ~ 1906

Amerikanerna har uppfunnit den levande reklamen. Den praktiseras nu i New York, snart kommer den att användas över hela Amerika, och så kommer den över till Europa. Men hör nu vari den består.

I ett butiksfönster sitter en dam i turkisk dräkt och röker cigaretter. Varje femte minut förtäljer en fonograf, att det är världens bästa turkiska cigaretter hon röker, och att de blott kan erhållas på detta ställe. Man torde akta sig för efterapningar.

I ett annat fönster sitter en ung flicka och kammar hela dagen sitt långa hår. På en skylt står anslaget att hon för sitt härliga hår blott har att tacka det beundransvärda hårelixir som säljs där.

På ett tredje ställe står en dam i fönstret. Hon är klädd i regnkappa. Plötsligt får hon ett helt Niagara över sig. Då detta är över, tar hon av regnkappan och visar att hon är alldeles torr under densamma.

Men den bästa reklamen har en tvålhandlare. I hans fönster står en dam, som till alla åskådarnas fasa plötsligt börjar klä av sig. Slutligen står hon där klädd i trikåer – och börjar så att tvätta sitt linne med den bästa tvål som någonsin tillverkats.

Den reklamen är ännu så länge oöverträffad.

Lämna ett svar

error: Content is protected !!