Mannen som trodde han var en torped ~ 1904

Den allra modernaste formen av galenskap har uppstått hos en parisare André Galtzau vid läsandet av beskrivningen på de japanska sjösegrarna. Han kom till det resultat, att han själv var en torped. Iklädd linnebyxor, sportskjorta och sjömansmössa ställde han sig i vägen för den framrusande elektriska spårvagnen och ropade med dånande stämma:

– Halt, ärade pansarfartyg! Jag är en torpedman. Om ni berör mig, så springer jag i luften, förintande allt omkring mig!

Konduktören fick knappt tid att hejda vagnen, men i samma ögonblick kom polisen och grep mannen som, under det han kämpade vilt, gallskrek:

– Jag exploderar!

Slutligen övermannades han och fördes till sjukhuset, där han befanns lida av delirium tremens.

Lämna ett svar

error: Content is protected !!