Skaffa er ett fågelträd! ~ 1905

Till Karlstadtidningen skriver en lärare: För någon tid sedan föll i mina händer ett blad ur någon bok, varpå fanns en beskrivning på hur man lätt kan åstadkomma ett s.k. fågelträd.

Jag hade redan förut satt ut ett litet fågelbord utanför mitt fönster, men var inte riktigt belåten därmed, emedan aldrig mer än en talgoxe i sänder kunde vara där, ity att bordet var för litet och sämjan led av samma brist.

När jag läst om ”fågelträdet” gick jag genast till slaktaren och köpte mig talg, tog sedan yxan under armen och begav mig till skogs för att skaffa ”trädet”, och valde jag därvid en gran. Efter att ha smält talgen och i denna inblandat havregryn, korngryn och hampfrö, öste jag med en sked ut detta över grenarna. Denna tillställning kostade mig ju både tid och pengar, men glädjen över att se min gran vara ett verkligt ”fågelträd” uppväger dessa små uppoffringar många gånger.

Granbusken torde på sin höjd vara 1 ½ meter hög, men den är ändå tillräcklig för många fåglar. Jag såg vid ett tillfälle idag 14 st. talgoxar där på en gång.

Lämna ett svar

error: Content is protected !!