Tortyr i köket ~ 1890

Mången husmor gör, utan att själv tänka däröver, köket till en pinokammare för de djur som vi nödgas döda för vårt livsuppehälle, men som vi, då vi slaktar dem, borde komma ihåg att de är levande, kännande varelser. Man skall aldrig lägga fisken levande på det torra. Den fördärvas dels därvid och dels lider den otroligt av att vara utom sitt element och långsamt pinas ihjäl.

Köper man fisk på torget, bör man aldrig ta den levande med sig hem, utan låta slakta den på stället. Man bör skära huvudet av ål, innan man flår den. Det är upprörande djurplågeri att sätta en gaffel genom fiskens huvud och flå den levande. Hummer, kräftor och räkor bör aldrig läggas i kallt vatten utan först när vattnet kokar. Man bör laga att vattnet går fullständigt över dem i grytan.

Höns, duvor, änder, gäss osv. ska slaktas med en skarp yxa eller kniv så att huvudet skiljs från kroppen med ett hugg. Mindre att tillråda är det ofta använda sättet att sticka djuret i nacken. Det är inte så lätt att träffa det dödsbringande stället och i annat fall lider det svåra dödskval.

Ett svar

Lämna ett svar

error: Content is protected !!